Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Utmaningen som inte blev nån utmaning

Kategori: Vardagen, Vänner och familj

Idag gjorde L sin sista dag på dagis så nu har grabben sitt första sommarlov. Eller semester kanske?! J jobbat sista dagen imon sen har vi ett antal veckor lediga tillsammans. Jag vet än inte hur många & anledningen till det tänker jag skriva om nästa vecka, om jag bara får tiden till det.


I alla fall, efter dagishämtning och kramkalas med fröknarna, som han inte kommer behålla till hösten eftersom han byter avdelning, kom vi hem och fick i W lite mat. Sen tog jag mig i kragen och gjorde något som jag tänkt på ett tag men inte vågat. Jag packade in båda grabbarna i bilen & åkte till Ikea.
Ingen stor sak kan tyckas för nån annan men att åka till det stor är möbelvaruhuset själv med två små barn är en utmaning. 
Det gick i alla fall bra. Vi tog barnens avdelning först & det var egentligen anledningen till att vi åkte. Vi har ju en liten grabb som fyller år för första gången nästa vecka! 
Sen blev det fika och även om jag önskat att utbudet på mackor och kex hade varit större så fick de i sig en macka (krussidullerna som salladen och det andra piffet åt mamman upp) och L fick en chokladboll också som han tålmodigt väntade med tills mackan var uppäten och sen åt med god aptit. 
Vid bordet jämte satt ett par i 65-70 års åldern och jag hörde hur kvinnan sa till mannen: "Hon är ensam här med de två då barnen". Han nickade och tittade. W som är i en period där han testar sina röstresurser och hur höga toner han kan ta, höll sig tyst tills precis i slutet då han tog några av de högre tonerna men jag tror inte det var nån av de andra i restaurangen som fick hörselskador iaf. 

Sen körde vi ett rejs på nedervåningen och fick med oss lite smått och gått. För lite om ni frågar mig för jag har egentligen väldigt mycket mer på min Köpa-på-IKEA-lista. J kommenterade ändå att jag har svart bälte i shopping när vi kom hem. Ja, nåt ska man ju va bra på. 

I kön till kassan var det lite sådär med humöret hos grabbarna som var trötta och började bli hungriga men de höll humöret uppe med lite tittut och bus med familjen bakom oss i kön. 
Sen hem till dukat bord. Båda grabbarna somnade i bilen & det var skönt att J fixat maten tills vi kom hem. Att åka själv med grabbarna var ju ingen utmaning, även om jag var lite lätt svettig ett par gånger, så det kan jag lätt göra om igen! 

Regnet öser ner här nu så kvällens planer på utefix fick ställas in. Jag hoppas regnet håller sig borta på söndag när vi ska ha kalas igen men det ser inte ut som det kommer bli så om man kollar väderleken nu. Håll en tumme är ni snälla.

Nu ska jag lägga upp fötterna i soffan en stund & sen förhoppningsvis komma i säng innan midnatt. Det har varit lite sisådär med det den sista tiden, dygnet har verkligen för få timmar för tillfället.

Kommentera inlägget här: