Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Årets grödor

Kategori: I vår trädgård, På Sjölyckan

Jordgubbar från förrförra året i mängder! 
 
Det börjar bli dags att planera vad vi ska så i år.
 
Pallkragarna från förra året är fyllda med jordgubbsplantor. De åtta plantorna vi köpte förra året har förökat sig rejält och jag tror att abtalet plantor nu ligger runt 25. 
Ytterligare en, eller kanske två, pallkragar ska till och där tänker vi oss kryddor. Basilika, mynta, gräslök, rosmarin, dragon, persilja och dill. 
 
Trädgårdslandet som jag grävde i höstas har fått en kant och ska bara fyllas upp med lite näringsrik jord och kanske en eller annan hästbajs innan det vänds en gång till (det överlåter jag dock till nån annan...) & sen kan man så snart värmen blivit lite mer stadig börja så. 
Rabarber, potatis, rödbetor, morötter, rädisor, lök, sockerärtor och sallad såklart är tanken att vi ska ha. Men landet är stort så frågan är vad mer vi kan få plats med där. Har ni något odlingstips så dela gärna med er av det. Min önskan är att kunna odla gurkor på sikt men då behövs ett växthus och där är vi inte än. Broccoli ska man däremot kunna odla ute på land och den hemmaodlade är ju fantastiskt mycket godare än något man kan köpa i affär under skylten broccoli. Frågan är om den är svårodlad. Någon som vet?

Trettiofyra

Kategori: Gravid igen, Vardagen

Ja, igår var det födelsedag för min del. Trettiofyra år är jag tydligen nu. Det känns helt galet. Jag känner mig som...ja tjugosju eller trettio. Jag tycker ju att det liksom bara blir bättre och bättre så egentligen vill jag inte vara yngre men siffran börjar känns stor. Å andra sidan är det bara en siffra. Kråkfötterna, de gråa håren och de andra sakerna som påminner om att jag inte är tjugo-nånting längre är väl det enda som gör att jag inser att siffran ändå påverkar. Det gäller att njuta!
Hur som firades det inte på något speciellt sätt här mer än att jag fick skönsång och paket på morgonen av pojkarna! Det räcker så, vi kalasade ju i fredags. Skönt med en vanlig dag, en bra dag. Å paketen, så jäkla nöjd! Ni ska få se!
 
På trettiofyraårsdagen!
 
Jag passade på att fota magen (i samma tröja dessutom), för det gjorde jag förra året på min födelsedag när L huserade i den. Vad tycker ni, är det någon skillnad?
 
 
Över: 30 mars 2015, vecka 28 (27+0)
 
Under: 30 mars 2016, vecka 27 (26+2)

 
Jag vet ju sedan besöken på MVC att magen är lite större än förra gången, känslan är dock inte densamma. Jag känner mig inte så stor, inte än i alla fall. Vikten är något lägre än förra gången vid samma tid och det tycker jag stämmer med min känsla. Det satte sig inte speciellt mycket på andra delar av kroppen då och än mindre nu (än så länge). Däremot tycker jag att den här ungen ligger längre ner, ganska mycket längre ner och så är den ännu mer rörlig än vad L var & då var han ändå väldigt glad i att sprattla omkring. Enligt bm är det inte så konstigt, barn med mycket plats brukar röra sig mer.
 
 

Sista veckan

Kategori: Vardagen


 
Påskledigheten är slut och det är vardag igen. En vardags om alldeles snart byts ut mot en ny vardag, igen. På måndag är det nämligen jag som kliver in genom dörrarna på jobbet igen. Två dagar i veckan ska jag husera där och jag ser fram emot det. (Om inte annat att få sitta ner och vila den här numera ganska ofta trötta kroppen.) Men det ska bli superkul att träffa alla kollegor igen också. Jag tjuvstartade idag på morgonen med besök av fina Anna och hennes tjejer. Med sig hade de nybakade frallor och pålägg till frullen. Vi hann catcha upp en del och tjejerna lekte med hundarna som varit helt slut resten av dagen. Vi hade vekrligen några mysiga timmar innan de packade in sig i bilen och åkte hem.
 
Resten av dagen har jag farit runt, köpt lite nytt, hämtat ett paket (en ny bilstol till L) och faktiskt sålt en del grejjer också. Facebooks köp & sälj är så jädra bra! Nu ska jag njuta av en kopp kaffe i soffan och ladda för den stora dagen imorgon men mer om det då!
 
 
Vi avslutade påskhelgen med en riktig grillning som vi bjöd bonden och mina föräldrar på.
En caprese är precis vad som behövs för att längta lite mer till sommaren!