Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Soffsurfing

Kategori: Inredning, På Sjölyckan

Sen vi flyttade in i huset för lite drygt två år sen har vi i princip inte använt vårt vardagsrum. Vi har ett par soffor där, kaminen såklart och ett matbord. Där sitter vi när vi har folk & vi är många så vi inte får plats i köket. Annars blir det mest sporadiskt, kortvarigt häng där. Tvn finns i allrummet på övervåningen och allt som oftast spenderas kvällarna där, framför tvn, om vi inte donar med något.  Ikväll skruvar maken garderober till W's rum medans jag soffhänger och soffsurfar efter en ny soffa till vardagsrummet. 

Vi har ju som sagt ingen tv där nere men mycket har ändrats på de här två åren och då var vi vara två, nu är vi fyra. Det blir mycket spring upp och ner för trappan och vi inser att det på sikt kommer vara bekvämt att ha en tv även där nere. Så, sofforna som står där ska säljas, eller de är sålda egentligen, ska bara hämtas, & då måste vi ha nåt nytt. Frågan är vad? 
Den får inte bli för bred heller för då inkräktar den på matplatsdelen av rummet men här är några jag kikat på ikväll. Vad tycker ni? 

Grått blir det hur som, det är en bra kompromiss av det svartvita som annars präglar rummet. 

Nockeby. Ikea.
Ikeas klassiska Ektorp, 3-sits här.
Kivik, från Ikea såklart.
Ektorp hörnsoffa, ännu en Ikea.
Kivik med schäslong. I löv Ikea!
Stocksund är också en Ikea men inte typisk i stilen om ni frågar mig.
Hampton från Mio.

Vilken tycker ni? 

Jag var helt inställd på en av de här men nu velar jag. 

Nytt favorittillbehör

Kategori: Recept, Vardagsmat

Jag tillhör dem som lätt snöar in på samma gamla middagsmat. Jag försöker verkligen att variera men när tiden är knapp och inspirationen lyser med sin frånvaro då är jag tillbaka i köttbullar, stekt falukorv och fläskpannkaka på ett kick. 

Jag behöver å andra sidan inte en så hård spark i baken för att få tillbaka motivationen och efter lite googlande brukar jag va på benen helt igen. 
Fishtacos var en sån grej som vi provad på vinst och förlust och det har absolut blivit middag här flera gånger sen dess. Igår likaså. Dock hade jag ingen lime hemma så såsen vi haft till innan byttes efter just lite inspirationsurfing ut och vips fick hela rätten en ny touch. 
Den nya touchen blev en ärtpesto. Typ.
Funkade absolut fint även på ett fröknäcke idag på lunchen & jag (som älskar ärtor) hade kunnat tänka mig att ha den här till tapasen, att dippa grönsaker i eller till en pulled pork. Riktigt gott!

Såhär gjorde jag (jag tog ett recept och gjorde min egen variant på det, som jag brukar):

125 gram gröna frysta ärtor
15-20 gram ruccola
8-10 blad av färsk basilika 
1 liten vitlöksklyfta (ta en halv om du har stora klyftor)
3 msk olivolja 
Svartpeppar
Salt

Tina ärtorna & blanda i ruccolan, basilikan & vitlöken.
Mixa med stavmixern. Häll i oljan och blanda. Smaka av med salt och peppar. Men så jädra gott!! 

Sjukdom och ordning

Kategori: På Sjölyckan, Vardagen

Hela veckan har bestått av sjukdom. Det finns inte så mycket att skriva om då. Det började med W, följdes av L och nu ligger jag själv med feber och förkylning. J är den som klarat sig bäst, han är bara lite snorig. 

Vi hoppas att nästa vecka får bli lite vardag för oss iaf med dagis, sim för båda grabbarna och jobb för pappan som varit hemma några dagar eftersom jag inte har haft ork att rodda grabbar, hund och hem. 
Tråkigt när det blir såhär, särskilt eftersom min egen pappa fyllde år (jämnt, men 23 enligt honom själv) i veckan och han skulle firas, bara av absolut närmsta familjen men ändå, igår. Idag är jag dock aningens piggare så jag hoppas det har vänt nu även för mig. 

Häromdagen gjorde jag iaf slag i saken och köpte de där trådkorgarna jag spanat på länge på Mio. 

Mössor och annat i en enda oordning.
Före. Vantar överallt.

Perfekt för vantar, mössor & halsdukar som tidigare legat utspridda lite överallt. Å så är de snygga också. Funderar nästan på om inte jag skulle köpa två till så J & jag får varsin också. Jag får suga lite på den karamellen. 

Efter. Ordning på torpet!
En dag kanske jag hittar ett skoställ jag gillar (eller två) som också passar vid ingången här. Ett på varje sida om dörren. Men för nu är jag nöjd!

Hoppas ni har en kry & skön helg hursom!