Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Karl-Oskar

Kategori: Vänner och familj

Denna helgen är det Karl-Oskardagarna i stan. Förut var det en helg avsedd för fest, nu är det en helg för barnen. Våra är iofs ganska små fortfarande men det fanns en del roliga saker även för dem, eller i alla fall för L. 

Vi åkte in på förmiddagen, innan det blir för mycket folk trodde vi. Men så fel vi hade, centrum var proppat med vimlande människor!
De första vi sprang på var kusinerna E & W med mostin & mormor i släptåg. Och typ hela släkten Andersson. En pratstund och sen rullade vi genom vimlet. Hoppborgarna som vi tog sikte på först var inte riktigt anpassade för våra små barn så vi rullade mot Tivolit istället. Där åkte L & E karuseller för fulla muggar. W kunde tyvärr inte åka något för vuxna fick inte åka med & att sätta en ettåring (vars största nöje för tillfället är att klättra på allt!) själv i en karusell kändes inte aktuellt. J sprang ett par varv med honom istället! 
Vi åt korv & vann gosedjur på lotteri. Vinst varje gång är grejer det! Sen köpte vi godis innan vi åkte hem nöjda & glada. 

Jag skulle gått en runda till Bondens marknad igen men vi hann inte så jag skickade mamma. Det blir alltså supersmarrig yoghurt till frukosten imorgon också. 

En bra dag! Nästa år blir det ännu bättre, för då kan W också åka karusellerna! 

E & L åkte tåg...
...& flög elefant.
W fick flyga med pappan som agerade stand-in som karusell. Uppskattat!
Vår fina L som fullkomligt älskade karusellerna!

Sen söndagskväll

Kategori: På Sjölyckan, Vardagen

Avrundning på helgen blev ett pass i fårhagen. Majken trilskades rejält och var inte alls sugen på att flytta sig för Franz idag. Franz behöll lugnet och var stadig, skönt!

Sen kväll här. Mycket senare än vad planen sa. Det är ju trots allt jobb för mig imon igen. 


Helgen har varit fin. Vi började med att peka in till stan igår förmiddag allihop. Ja, tillome Franz fick följa med.
Det blev en stunds lekparkshäng i Strandbjörket innan vi fikade för att sen besöka Bondens Marknad vid Vattentorget. Helt klart ett tips de kommande tre lördagarna för er som gillar lokal mat med kvalitet. Jag älskar det lokala och hade jag inte haft J med mig hade det blivit ett betydligt dyrare besök. Vi fick i alla fall med oss grym Yoghurt från Härensås och fantastisk Limousinebiff från Nedanbäck. Ett par paket isterband slank ner också, även de från Nedanbäck. Det känns extra bra när det är någon man faktiskt känner man köper av, Ingrid som driver Nedanbäck med sin man är nämligen J's faster. 

Rutchkanekillen L!
Lillebror är inte sämre!
Han går och går och går och går, duktiga W!
En glass är aldrig fel enligt L!


På vägen hem fick vi påringning av fina vänner så lunchen blev en mycket trevlig tillställning med grillad korv hemma hos oss. Spontant och härligt, mer sånt! 

Idag har vi hängt en stund med kusin E & W, och deras morsa såklart. Lite fix här hemma innan vi grillade den där grymma biffen och njöt den med nästan enbart härodlat till. Grymt att kunna ta vad man behöver från det egna trädgårdslandet. Nästa år ska vi ha mer och fler härligheter där!

Alla grabbarna gillar att snickra! Vi läser mycket Alfons för tillfället men precis som Alfons får smågrabbarna bara ha sågen när pappa är med. Å hur kul är det inte att såga, skruva och mäta liksom!

Dags för ny jobbvecka och jag tänker ändå att man kommer in i det här med jobb alldeles för fort igen även om man har varit ifrån det både länge och väl.  


Hoppas ni andra där ute haft en fin helg! 

Fantastisk biff från Nedanbäck & tillbehör från den egna trädgården. Närproducerat & härodlat gillas!

Kurs och jobb i omvänd ordning

Kategori: Franz, Vardagen

Idag efter jobbet åkte jag raka vägen hem för att hämta Franz och sen iväg på kurs. 


Grabbarna drog till Skåne på förmiddagen så de var inte hemma förrän sent ikväll, det passade bra eftersom jag & hunden inte heller var hemma förrän sent. Imon kväll ska jag dock pussa lite extra på mina smågrabbar. 

Kursen gick bra. Vi går från klarhet till klarhet och just nu känns det som det är mycket som faller på plats. Så himla skönt! Vi nöter grunder, blandar med nya grejer, fräschar upp gammalt och befäster sånt som fungerar bra. Idag gjorde vi kortare hämt med fokus på flanker och djup. Han ska inte va så tajt. Vi föste, inte helt lätt att ställa om för varken matte eller hund från drivningen men tog vi det bara lugnt så gick det kanon. Vi har inte föst så himla mycket för fåren här hemma tycker att det är ett väldigt onödigt moment och springer gärna iväg eller utmanar när vi försöker.
Sen gjorde vi lite cirkelträning, eller klockan eller blomman eller vad man väljer att kalla det, med fokus på flanker  (igen!). Riktigt fin! Som avslutning några kortare hämt med riktigt fina flanker och bra djup. Ett fint upptag och en lugn framdrivning. Allra sist, början till delning. Något Franz aldrig har gjort tidigare och jag har inte heller tränat mycket delning. Han kom iaf in fint (även om han tyckte att matte var rätt knäpp som skulle ha in honom mitt i flocken) och kunde fokusera på den ena halvan av flocken efter.  Matten måste bli lite tydligare här bara med vilka djur han ska jobba på och träna på att ge honom fina förutsättningar för att komma in som idag. En jädrigt bra kurskväll & hade det inte varit för att jag var rätt trött hade jag kunnat hålla på länge till. 

Fina Franz med stenkoll precis hela tiden.

Det blev en skön avslutning på dagen iaf och anledningen till att jag var lite trött i huvudet är såklart allt det nya på det nya jobbet. Än så länge trivs jag. Det är en helt annan värld mot vad jag är van vid, tempot inte det samma, men alla är så trevliga och jag har fått de flesta system på plats & till och med kunnat börja göra några enklare ärenden idag. Känns bra så långt. Jobbet lär jag mig men det är mycket annat som man inte tänker på när man gått innanför samma väggar i så många år tidigare. Bara som det där med att kunna hämta sig ett block & en penna, eller att hitta till toaletten. Saker som är självklara när man varit på samma ställe länge. Men jag lär mig & har både möjlighet till att anteckna och har inte behövt kissa i byxan än. 


Imon är det dags igen så nu är det definitivt natt här.  Hoppas ni haft en fin dag också! Sov gott!