Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Knytis med fräsch sallad

Kategori: Recept

Igår samlades pappa och hans tre syskon med respektive och avkommor hos mamma och pappa.
Det var ett ganska bra tag sen sist vi sågs allihop trots att alla bor inom en radie på ett par mil. 14 vuxna & tre småttingar.
Det blev förrätt, grillat i olika varianter med potatisgratäng, sås &, vårt bidrag, sallad i två varianter.
Sen blev det tipsrunda, fruktsallad med glass och när mörkret fallit avslutade vi med kaffe, blåbärspaj, vaniljvisp och något litet glas med gott att dricka för de som ville och kunde det.
Ungarna skötte sig exemplariskt och vi hade en trevlig dag & kväll.

Salladen som vi gjorde var en caprese och en sallad med vattenmelon. Så väldigt god och fräsch! Perfekt en varm sommardag till det grillade!

Tärna 1 kg vattenmelon i små tärningar, ca 1×1 cm. Lägg i en skål och häll över ungefär 25 ml Hallonbalsamico. Hacka en näve mynta och blanda tillsammans med melonen och balsamicon.
Låt stå i alla fall en timme innan du gör resten av salladen.

Skölj och hacka 500 gram ruccola & 250 gram isbergssallad (eller annan sallad som är mildare i smaken för att kompensera upp ruccolasallad kryddighet) och lägg i en skål eller på ett fat. Häll över den marinerade melonen. Smula över ca 300 gram fetaost över melonen. Hacka 150 gram naturella cashewnötter grovt och strö över på toppen.
Servera omgående!

Personligt & en god sak

Kategori: Barngrejjer

 
När L fyllde år fick han ett så fantastiskt fint badlakan av sin kusin E och hennes familj. 
Just det här kommer från Tryckboden i Åseda där de bedriver daglig verksamhet. Det finns ju massor av olika verksamheter av den här typen och jag tycker det är både en väldigt fin present som L kommer ha mycket glädje av under många år men det är också för en bra sak. Så mitt tips till er som vill ge bort en personlig present är att vidga vyerna från alla dyra affärer och webbutiker och istället kolla där ni bor om det finns någon form av sån här verksamhet som gör lika fina badlakan, möbler och annat som Tryckboden i Åseda.
 

Drottning av sommarkväll

Kategori: Livets goda, Recept

 
Få saker är så mycket sommarkväll för mig som Mojiton! Den är liksom pricken över i, grädden på moset och drottningen av sommarkvällar.
För första gången på evigheter slog vi till på varsin Mojito häromkvällen och oj vad gott det var!
 
Knepen för den bästa (enligt mig) Mojiton kommer här:
 
Ett stort glas, ca 40 cl.
Lägg 20 myntablad i glaset och stöt dem med en murvel så all go smak kryper ur dem. Tvätta en lime och dela den i halvor. Skär halvan i klyftor och pressa dem över myntan. Stöt lite till med murveln.
Blanda i 1,5-2 tsk ljust muscovadosocker (byt inte sockret mot annat socker!) och rör runt. Häll i 6 cl ljus rom, Havanna Club (romen är A och O så håll dig till en bra en!), blanda. Fyll uppmed Sprite eller 7up. Lägg i ett par isbitar och blanda runt. 
 
Perfekt att njuta av i kvällssolen en sommarkväll!