Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Seg rabarberkaka

Kategori: Fika & Efterrätt

Försommar i en bild. Bakat med rabarber & en lupin!

Förmiddagen bjöd på finfina fikagäster.

Och då krävs såklart fika. 
Jag satte en deg kalljästa frallor igår kväll och bakade faktiskt ut dem innan frukost här så grabbarna fick nybakt bröd till frullen, på en onsdag!!

När jag lämnat L åkte W och jag hem å jag satte igång att baka en Seg rabarberkaka på recept från Jennys matblogg.
Jag gjorde dock inte den i långpanna utan halverade receptet och gjorde den i springform (24 cm i diameter). 

Så himla god & det gäller ju att njuta av det säsongen erbjuder, just nu massor av syrliga och goda rabarber! Serverade gjorde jag med luftig vaniljvisp.
Å på en snygg tallrik får ögat njuta lite också. 

Rabarberkräm

Kategori: Fika & Efterrätt, Recept

Jag fick ett ryck nu när grabbarna sover & skördade våra första rabarber. (Ja, tänk att de oftast sover samtidigt nu - värsta lyxen!)

Av skörden gjorde jag en liten omgång rabarberkräm. Så gott!

Här kommer receptet:


4 dl vatten
500 gram rabarber i bitar (skala om skalet är tjockt)
1,5 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Koka upp vatten & socker. Lägg i rabarberna och låt koka 4-5 minuter. Blanda potatismjölet med lite vatten och häll i rabarberkoket i en fin stråle under omrörning efter att du tagit av koket från plattan. 
Låt kallna och servera med mjölk eller gräddmjölk! 

Nu hoppas jag att åtminstone en av grabbarna gillar den, annars får jag äta den själv.  

Hästtjejträff, Bomullsbröllop & Morsdag

Kategori: Vänner och familj

Igår var det äntligen dags för vår årliga återträff med hästtjejerna! Vi är nio tjejer som gick gymnasiet ihop som varje år, nästan alltid i maj, träffas.  Vi varierar oss & kuskar runt mellan allas hem. Denna gången var vi hos Elin i Markaryd. God mat, lite dricka & en hiskelig massa prat och kärlek brukar stå på programmet & så även igår. Jag är så innerligt glad och tacksam över att ha de här pinglorna i mitt liv fortfarande 16 år efter att vi tog studenten.  Vi ses inte ofta men jag vet, & det är vi alla överens om, att vi finns där för varandra i vått och torrt. Vi kan prata om precis allt och garanterat ses vi fortfarande om 25 år och pratar om allt möjligt. Lycka är att ha fina vänner! 

Lycka är också att ha en familj och idag firar J och jag vår första bröllopsdag, Bomullsbröllop. Tänk att det redan gått ett år. Samtidigt känns det mer avlägset än bara ett år. Det har hänt så mycket på den här tiden. 


Dessutom är det ju Morsdag idag. Jag blev därför uppvaktad med alldeles färska teckningar på morgonen, efter att ha fått sova till klockan 7! Det tillhör inte vanligheterna här kan vi säga. Två fina päronträd fick morsan/frun också idag så de har vi planterat & nu hoppas vi att de ska ge oss många goda frukter under lång tid. 

Annars har det mest vart hemmahäng. Barnen badade i poolen, Franz fick en tur till sjön ikväll igen och jag har sått det sista i trädgårdslandet.  Lite grillat, massor av sol & ännu en väldigt skön kväll gör att jag kryper till kojs tacksam & lycklig över att livet faktiskt ger mig lite ro.