Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

En ovanlig tisdag

Kategori: Djuren, Gravid

Ligger i ett vilorum på MVC.
Glukosbelastning idag. Vätskan var tokigt söt även för en sockergris som jag. Illamåendet som antagligen kom för att jag inte fått äta något sedan igår kväll la sig iaf en stund efter att jag fått i mig sörjan.
Bara en dryg halvtimme kvar nu, sen ska jag få äta! Och åka till jobbet.

Igår på förmiddagen hade vi, jag & hundarna, finbesök av Ebba för första gången. Hennes mamma, mormor, brorsan Texas & moster Hilda var också med. Men söte va killarna hade koll på det lilla livet. När hon gnydde tittade Franz på henne med huvudet på sne å gav henne en försiktig puss på handen. Han som annars är så tokig var riktigt försiktig med henne.
Ernzt tittade på henne, sen på Carro å så tillbaka på Ebba, la huvet på sned & viftade lite på svansen innan han tittade upp på Carro igen. Man riktigt såg hur han tänkte "men gör nåt då så hon slipper ligga där å gny".
Vi tränar lite alltså nu innan killarna får en egen valp å rå om.
Jag hoppas & tror att det kommer gå toppenbra!

God morgon, måndag!

Kategori: Vardagen

Korrö igår

Gårdagen bjöd på ganska trist väder på förmiddagen medans jag tömde två av bilarna på all bråte de samlat på sig under tiden de agerat rullande förråd. Idag lämnades de båda in på tvätt och städ. Ska blir skönt att få tillbaka en bil, istället för ett rullande överfullt förråd, som dessutom är ren.

Golfen ska in på verkstad en sväng också, förhoppningsvis redan i veckan för att sen läggas ut till försäljning. Jag tror och hoppas inte att den blir svårsåld, det är en bra bil som duger alldeles ypperligt som andra bil och den har inte gått långt heller även om den börjar bli till åren men, trots att det är en kombi, blir den lite för liten för oss.

 

En kortare cykeltur med hundarna hann jag med också innan vi svidade om och drog till Korrö för släktmiddag. Maten smakade riktigt bra även om det var så varmt där inne så flera av oss höll på att smälta bort (inte bara jag alltså!). Lite manfall på de som bor långt iväg men mormorn var nog ändå nöjd och hon fick ju dessutom träffa sitt fjärde barnbarnsbarn för första gången. Alla är flickor än så länge, vi får se om det håller i sig till sommaren också.

Saknaden efter min morfar blir alltid lite större när vi träffas allihop och jag önskar så att han hade fått vara med och uppleva allt som händer och har hänt de sista åren. Jag hoppas att han kan se oss från där han är nu för jag kan se han glittrande ögon, höra hans varma skratt och känna hans trygga famn som om det var igår. Trots att det snart gått fyra år.

 

Kvällen blev lugn här hemma, jag passade på att ta ett bad och sen hade även den här helgen flugit förbi. Idag är första dagen på de fem ytterligare veckorna jag har tänkt jobba.  God morgon måndag!

 

Hemmadag

Kategori: Gravid, Vardagen

Vi har en hemmadag idag.

En sväng till Blomsterlandet för att köpa pelargoner till verandan fick det bli först på förmiddagen bara.

Var helt inställd på att köpa Mårbacka men de var alldeles för stor och yviga så det blev en annan mindre sort i en mer gammelrosa nyans. En nyans som Jocke faktiskt valde.

 

Nu tar jag det lite piano en stund innan jag ska dra igång projekt städning. Det har liksom blivit lite viktigare med vilopauser och kroppen säger ifrån om jag tar i för mycket eller vrider upp tempot lite för mycket. Men det går bra, det är ju inte så lång tid kvar nu heller...

 

Vecka 31 är snart slut, 30+5 idag, men vi har hunnit med ännu ett besök på MVC i veckan. 

Vikten var +0,9 kg sedan sist för 4 veckor sen vilket BM tyckte var lite för lite men +11,3 kg sedan inskrivningen är ju tillräckligt ;-)

Blodtryck 120/70 jämfört med 115/60 senast.

SF-mått +2 cm sen sist.

Hjärtslagen tickade på fint den här gången också med 150slag/minut.

 

På tisdag ska de göra glukosbelastning på mig. Eftersom jag ligger på den översta kurvan, men följer den, vill de vara säkra på att de inte missar något. Det är inget jag ser fram emot såklart och sockret låg på 5,4 nu så det ska inte vara något konstigt men jag är glad att de är noggranna och måna om oss.

 

Igår hämtade vi hem ännu en svart V70. 

Vi har varit så nöjda med den andra så det fick bli en till likadan 

men några år nyare. Vår gamla V70 får vara kvar också, 

vi behöver ju två bilar, så Golfen ska säljas.