Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Wiska & Luna och ett skitigt barn

Kategori: Djuren, Vardagen

Wiska & Luna ❤❤

I fredags när jag jobbade åkte grabbarna till Djurens Vänner och hämtade hem våra två nya familjemedlemmar. Efter många diskussioner om vad nykomlingarna skulle heta landade vi tillslut på Wiska & Luna. Tanken var att den svarta skulle heta Luna & den bruna Wiska. L hade dock en annan uppfattning så det blev tvärtom. Wiska är Ls katt och Luna är Ws. Det är den lille herrn väldigt noga med också.  

Översociala och sällskapliga är de båda två.  Inte det minsta rädda och de är väldigt förtjusta i barnen som iofs är lika glada i katterna.
Vi som haft två gamla damer tidigare försöker vänja oss vid att katterna är precis överallt. Till och med på kanten på kåpan över vedspisen i köket! Vid varje mål mat plockar vi ner dem från bordet ungefär 18 gånger.  De är pigga på livet & superkeliga. 


L läser en saga för Wiska som hade krupit upp och lagt sig i hans säng.
Luna myser med L i soffan.

Helgen spenderades hemma. Vi passade på att njuta av att hänga tillsammans, det blir inte så mycket av den varan som jag skulle önska sen jag började jobba. Lite häng ute blev det såklart också och vår lille skitgris W njöt i fulla drag. Han är fullkomligt galen i vatten och minsta lilla vattenpöl får honom att bli helt tokig. Det går inte släppa ut honom utan gummistövlar och galonisar & ändå är han nästan alltid blöt innanför. Han sitter liksom i vattenpölarna och plaskar gärna med händerna för att sedan dra händerna genom håret eller helt enkelt klappa med de skitiga händerna på de små rosiga kinderna. Ett skitigt barn är ett glatt barn sägs det och det stämmer på W för han är verkligen nästan alltid glad. Och skitig!

W är oftast glad...
...och skitig!

Avslut och nya familjemedlemmar

Kategori: Djuren, Lille L, På Sjölyckan

Igår hade vi begravning här på Sjölyckan. Det är trots allt snart 11 månader sedan Ernzt lämnade oss och nästan två månader har passerat sedan katterna fick somna in. Det var dags helt enkelt. 

Vi valde att kremera allihop så det har inte varit någon brådska med att få det gjort men det blir ändå ett avslut när de faktiskt få komma ner i jorden. 

Smågrabbarna och jag var på Blomsterlandet i lördags och köpte två fina rosbuskar så dem planterade vi. Ernzt fick med sig sitt älskade fårskinn som och katterna fick med sig filtarna de hade den där sista dagen. Även om man har urnor känns det bättre att kunna bädda in dem i något så det inte kommer jord direkt på. 
W satt en bit bort och grävde i jorden, lika skitig som alltid. L ville vara med och satte ner katternas urna i hålet. Vi förklarade att även om katterna är i katthimlen & Ernzt är i hundhimlen så kan det vara bra att ha en plats att gå till. En plats där man kan minnas och prata med dem om man vill. 
Vi la lite stenar runt om och på kvällen tände vi ett ljus där.  

När L skulle sova tittade han på mig och sa "Mamma, Ernzt är i hundhimlen. Å Mix och Tixan är i katthimlen. Men vi ska få nya katter. Det blir spännande!".
Trots sin ringa ålder är han verkligen klok som en bok den där ungen. Och det kändes skönt att han faktiskt smält lite under dagen vad vi gjorde och att han liksom låtit det sjunka in. Tid för avslut men också tid för att avsluta ett kapitel och börja ett nytt.

För att börja ett nytt kapitel är precis vad vi ska göra. I förra veckan var vi hos Djurens Vänner och tittade på två små katter som ska få flytta hit. De var så otroligt sociala och keliga och ögonen på L fullkomligt tindrade. Lika hemsk som kan kände mig när jag åka iväg med Mix & Tixan den där sista dagen lika fylld av hopp och kärlek blev jag när jag såg honom med de där två nya familjemedlemmarna. W fick inte gå loss när vi var där, han är inte riktigt lika pratar än. Men katterna verkade gilla oss allihop och jag hoppas att vi alla kommer trivas i den nya konstellationen. På fredag åker J och grabbarna och hämtar dem och jag ser verkligen fram emot att ha katter i huset igen. 
Nu ska vi bara komma på vad de ska heta också.  En svart och en bruntigrerad är det och båda ska vara honor enligt Djurens Vänner. Alla förslag är välkomna! 

Balans

Kategori: Vardagen

Igår kväll gjorde jag något som jag tänkt göra länge. Väldigt länge.  

Jag tog med mig världens bästa Franz ut på en joggingtur. 
En kort en men dock en joggingtur. 
Jag sprang ju rätt mycket innan vi byggde huset och flyttade ut hit, då när man kunde springa på tidiga mornar och sena kvällar i gatlyktornas sken. Här är det svart som natten & ingen gatlykta så långt ögat kan nå på tiderna som jag kan springa nu.

Livet handlar ju om att prioritera och jag har inte prioriterat någon direkt träning. Att vara hemma med två små barn har liksom vart fullt tillräckligt och genererar aldrig mindre än 15000 steg på en dag. Vilket låter helt sjukt när man tänker på att majoriteten av dem tas inom husets väggar.
Nu däremot när jag jobbar igen och sitter still den största delen av dagen inser jag att jag måste göra nåt. Det går fort på fel håll och ingen annan kan göra nåt åt det än jag. 
Så igår blev den första av förhoppningsvis många turer med reflexvästen på och Franz som sällskap. 
J springer ju också, mycket fortare och mycket längre, med honom men jag tänker att vi kan komplettera varandra och turas om att springa så hunden får sitt genom en tur med någon av oss så gott som varje dag. (Jo då, vi går mycket med honom också så det är inte det att han inte får komma ut om vi inte springer, förtydligande...)
Hur som kändes det bra, jag sprang inte långt men jag sprang hela tiden. Det var tungt, jag är ganska många kilon tyngre än vad jag vill vara, men inte hemskt. Det kändes faktiskt bra. Den känslan tar jag med mig tills nästa runda, då hoppas jag orka genomföra på samma sätt som igår.

Världens finaste nos ❤

Ikväll firade jag min bedrift från gårdagen med 200 gram choklad. Det är vad jag kallar balans i livet! 👍