Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Klänningen

Kategori: Bröllop, Gravid igen

En av utmaningarna inför vår vigsel var att hitta en klänning till mig.
Några krav var att den inte skulle vara för dyr, den skulle vara vit (såklart) och så skulle jag komma i den. Haha!
Det är inte helt lätt att hitta en klänning som är vit och som passar en stor gravidmage i vecka 36+. Jag letade på många sidor på nätet ocvh beställde faktiskt en också. Tyvärr hade det företaget skickat helt fel klänning när den kom efter mer än dubbla leveranstiden mot utlovat och då hade jag lite smått panik.
Så, det blev en chansning och jag styrde kosan mot Grand Samarkand för att försöka hitta något i en vanlig affär som jag faktiskt kom i. Det var den jag var på jakt efter för ett par veckor sen när jag även fyndade nagellack i fina färger.
Den allra första affären jag gick in i var KappAhl. De hade verkligen hur mycket fina klänningar som helst, jag hade en bild av att klänningen skulle vara i spets & det fanns riktigt mycket att välja på . Lite elasticitet var ju att föredra för att jag skulle komma i den och tanken fanns ju att jag skulle kunna ta en storlek jag faktiskt kommer att kunna använda efter den här graviditeten, den är ju trots allt snart slut. 
Jag hittade flera olika men bestämde mig för att prova en. En enda men jag tog med mig två olika storlekar in i provrummet. Till min glädje passade klänningen i den mindre av storlekarna och till det humana priset 299 kronor var det inte mycket att fundera på. Så sagt och gjort, KappAhl fick sälja mig det som blev min bröllopsklänning.
 
Klänningen hittar du här
 
 
För er som ska på kalas, student och andra festligheter och tänker er något i spets kan jag varmt rekommendera ett besök på just KappAhl, oavsett om ni är gravida eller inte, de har ju inte någon avdelning för mammakläder men vågar man chansa kan man vinna och det fanns väldigt mycket fint att välja på!
Å till er som är gravida är tipset att våga chansa och handla vanliga kläder i vanliga affärer, några av min bästa plagg under båda graviditeterna kommer från affärer utan en speciell mamma-avdelning!

Min Rabarbersaft - med citron, mynta och vanilj

Kategori: Recept, Saft & sylt

Nackdelen med ett helt nytt hus och en helt ny trädgård, den håller ju fortfarande på att ta form, är att det inte finns en massa fruktträd, bärbuskar och andra godsaker som man bara kan njuta av. Nej, man måste plantera allt och sedan vänta tålmodigt i några år tills de ger en skörd  som man kan göra något vettigt av. Tur då att man har snälla grannar som delar med sig av sina överfulla trädgårdar. Som när vi fick ett helt fång med finfina rabarber igår. Då får man passa på att göra sin egen allra bästa saft så det gjorde jag idag på förmiddagen innan jag drog till jobbet.
Jag tog ett recept en gång men twistade det med mynta och vanilj och den här saften är sedan dess min absoluta favorit. Ja, den slår till och med Fläderblomssaften.
 
Inte så röd i år, färgen varierar lite beroende på hur röda rabarberna är, men lika god för det!
 
Vill du testa gör du såhär:
Dela ett kilo rabarber i mindre bitar och koka upp tillsammans med 1,7 liter vatten & en stor näve myntablad. Låt det koka i ca 15 minuter.
Blanda saft från tre citroner med 2 msk vaniljsocker & 1 dl florsocker.
Häll av resterna av rabarberna och myntabladen. Koka upp saften igen tillsammans med citronblandningen och 5 dl strösocker. Koka i fem minuter och skumma av innan du slår upp den i varma flaskor. Låt svalna innan du njuter av en riktig törstsläckare.
 
 
 

Handduk till små barn - tips

Kategori: Barngrejjer

 
Tips till er som ska köpa handduk med huva till era små kommer här!
 
Överst handduken ÄLSKAD och underst handduken STÄNKA, båda med luva men
placerad på olika ställen på handduken. Båda två handdukarna samt bilderna kommer från IKEA.
 
De allra flesta handdukar som finns är som IKEAs ÄLSKAD, alltså med luvan i ett hörn. Jag köpte både den och flera andra i samma modell till L innan han föddes. När de är riktigt små är de ju toppensmidiga men sen räcker de inte till. Om man istället väljer en som IKEAs STÄNKA, där luvan sitter mitt på långsidan kan man använda den och den räcker till även när de små blir lite större. Så - tips till er andra som jag önskar att jag själv vetat innan.