Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Sjukstuga & Valborg - Hejdå april!

Kategori: Prylar och pinaler, Vardagen

Valborgsmässoafton har definitivt varit mer fartfylld än just i år.
Visserligen fick jag min dos av alkohol och sent i säng i fredags när vi hade AW med jobbet. Kvart över tre var jag i säng. Alldeles för sent när klockan ringer (dvs barnen vaknar) runt 06. J gjorde ändå en insats värd guld för mig så jag gick upp och tog ut hunden som satt med benen i kors för att inte kissa på sig, sen gick jag & la mig igen. Sov till 10. Så ofattbart skönt!
 
Båda grabbarna har i alla fall feber nu, L sedan igår och W fick under dagen idag, så vi har hängt hemma hela långa dagen. Tanken var att gå upp till grannarna, som haft öppen gård i helgen, & äta våfflor igår eller idag men det blev inget med det. Är det något jag ahr blivit betydligt mycket mer sparsam med sedan vi fick barn så är det planerandet. Särskilt planerande som innefattar en annan familj med barn. Det går liksom inte,  alltid är det någon unge som är sjuk. Haha! Nu hade vi planer idag, med just en sådan familj, men de fick såklart ställas in. det får bli grill- och lekdejt en annan gång helt enkelt.
 
Istället sitter vi framför en Wallander-film och är osociala. Men det är ändå skönt att det är ledigt för hela familjen imon.
Jag har planterat om jordgubbarna som haft en tillfällig plats sedan jag planterade dem för två år sedan. Nu ska vi bara köpa på oss några plantor till för de 18 vi har lär inte räcka till våra jordgubbsfrälsta barn i sommar. Vet ni förresten någonstans, inom en tiomilsradie, somdär det fortfarande finns självplockning på jordgubbar så hojta gärna till. Det hade varit en perfekt dagsutflykt för oss i sommar. Fika korg och solvarma jordgubbar direkt i landet kan ju knappast bli fel tänker  jag.
 
Jag tog en tur till GS i förmiddags. Målet var kuddar till vardagsrummet, tröjor till mig själv, jackor till ungarna & skor till W. Jag kom hem med skor till W och till J. J drog vinstlotten för till honom hade jag med mig ett par byxor hem också. Själv blev jag utan både kuddar och kläder. Bättre lycka en annanshoppingdag tänker jag & surfar vidare efter snygga kuddar. De här kommer från Åhléns och bilderna därför från ahlens.se.
 
April har inte varit någon månad jag kommer minnas med glädje så nu säger jag gladeligen tack och hej till henne och ett hjärtligt välkommen till sköna maj! Jag hoppas hon lever upp till sitt namn i år!

Mot helgen

Kategori: På Sjölyckan

Veckan försvann fortare än vanligt. Visserligen en vardag kortare och bara en arbetsdag för min del men tiden fullkomligt rusar iväg nu. Jag som vill hinna njuta av våren även om det varit ganska kyligt vårväder. Det här är min tid på året & att vara ute när värmen kommer tillbaka, omgivningarna blir gröna och ljuset får barnen att bli förvirrade när det kommer till läggdags. Jag tycker i och för sig om alla årstiderna, vilken lyx det är att får ha så varierande årstider, när solen skiner och dagarna är fina. Kvällarna är fortfarande kyliga och idag har det blåst rejält men allra helst vill jag aldrig gå in. Jag liksom klamrar mig fast vid ljuset och hoppas att vi ska få tillbaka den härliga värmen snart igen. Visst ser jag fram emot sommaren, lata dagar, ljumma kvällar och många bad hoppas jag på i år. 


Efter maten ikväll (Pizza!) gick hela familjen ut för att flytta fåren till nytt bete. Franz fick jobba några få minuter och jag erkänner att jag MÅSTE ta mig tid att göra det oftare, i alla fall några gånger i veckan. L hängde med i hagen och visar ingen som helst rädsla för de stora tackorna. Flickorna blev överlyckliga över det nya betet och vräkte i sig med avbrott för glädjeskutt emellanåt. W hängde med farsan och kastade vantar till höger och vänster. Ingen av oss ville egentligen gå in redan när det var dags, det gick inte ens att locka L med Bolibompa utan jag fick bära in honom. Åh, fler kvällar av den här typen när man kan hänga ute tills det är läggdags för kidsen nu tack!

Helgen bjuder på kalas (igen!), blixtvisit på IKEA, förhoppningsvis lite trädgårdsfix och så ska jag fortsätta med projekt putsa fönster. Alla fönster på nedervåningen är putsade på insidan men det tar tid. 24 fönster och två dörrar med fasta spröjs tar tid men jag är så väldigt glad att jag höll fast vid det när vi byggde huset. 

Nu önskar jag en fortsatt skön fredagskväll & en fin helg!

Påskhelgen

Kategori: I vår trädgård, Vardagen

Igår vaknade vi upp till nästan 8 minusgrader och vitt på backen. Som tur var försvann det under dagen men i tre av fyra lediga dagar har det snöat mer eller mindre här. Nu vill jag har vår, på riktigt!

De här fyra lediga dagarna tillsammans blev inte alls som vi hade tänkt. Absolut bra men alla våra planer på att fixa i trädgården blev inte av. Anledningen - snö (!!!) & bara några få plusgrader på dagarna.

En dag i Skåne som inte heller vart som tänkt med besök på sjukhuset (den här lilla familjen var just besökare så ingen anledning till oro av den anledningen) & världens snöfall på vägen hem. 
Vi har fått lite gjort ändå men långt ifrån så mycket som vi hade tänkt på förhand. Det kommer väl fler tillfällen och ogräset kommer förmodligen inte springa ifrån oss heller, tyvärr. Potatisen kom inte ner i backen & det var väl kanske tur det med tanke på att det ska va kyligt ganska många dagar till. Vi får helt enkelt förgro dem lite till och hoppas på att det är en bra sak! 
Löken petade jag ner för nån vecka sen & jag hoppas den klarat kylan. Resten av det som är sått, bortsett från vitlöken som vi ju satte i höstas, förgror vi inne. En hög med smultronplantor, lite basilika, bladpersilja, dill, gurka och broccoli. Gurkan är en sort som ska odlas på friland (vi drömmer om ett växthus men är inte där riktigt än) men den var inte alls glad förra året så vi hoppas den ska trivas bättre i år. Broccoli har jag funderat på länge för hemodlad broccoli är bland det bästa som finns och jag hoppas vi ska slippa kolmask på dem!  Resten av det vi ska odla i år sår vi längre fram, när vi fått lite mer värme framförallt, direkt på friland. Jordgubbarna ska planteras om för vi satte dem tillfälligt redan första sommaren och de har inte trivts där men de får vänta ett par veckor de också. Annars är det mest ogräs som sagt som skulle rensats så det får vi ta lite efterhand istället. 
Vi har i alla fall klarat av lite familjehäng, kusinlek, gungat massor, haft besök av påskharen vid flera tillfällen, ätit godis (ohyggliga mängder!) & ätit god mat och årets första rabarber/jordgubbspaj (på förra årets rabarber, det gäller ju att göra plats i frysen igen!).

Hoppas ni haft en skön helg trots det kalla vädret.

Imon är det dags för jobb för mig, en hel arbetsdag bjuder den här veckan på så jag ska nog överleva tänker jag.