Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Utmaningen som inte blev nån utmaning

Kategori: Vardagen, Vänner och familj

Idag gjorde L sin sista dag på dagis så nu har grabben sitt första sommarlov. Eller semester kanske?! J jobbat sista dagen imon sen har vi ett antal veckor lediga tillsammans. Jag vet än inte hur många & anledningen till det tänker jag skriva om nästa vecka, om jag bara får tiden till det.


I alla fall, efter dagishämtning och kramkalas med fröknarna, som han inte kommer behålla till hösten eftersom han byter avdelning, kom vi hem och fick i W lite mat. Sen tog jag mig i kragen och gjorde något som jag tänkt på ett tag men inte vågat. Jag packade in båda grabbarna i bilen & åkte till Ikea.
Ingen stor sak kan tyckas för nån annan men att åka till det stor är möbelvaruhuset själv med två små barn är en utmaning. 
Det gick i alla fall bra. Vi tog barnens avdelning först & det var egentligen anledningen till att vi åkte. Vi har ju en liten grabb som fyller år för första gången nästa vecka! 
Sen blev det fika och även om jag önskat att utbudet på mackor och kex hade varit större så fick de i sig en macka (krussidullerna som salladen och det andra piffet åt mamman upp) och L fick en chokladboll också som han tålmodigt väntade med tills mackan var uppäten och sen åt med god aptit. 
Vid bordet jämte satt ett par i 65-70 års åldern och jag hörde hur kvinnan sa till mannen: "Hon är ensam här med de två då barnen". Han nickade och tittade. W som är i en period där han testar sina röstresurser och hur höga toner han kan ta, höll sig tyst tills precis i slutet då han tog några av de högre tonerna men jag tror inte det var nån av de andra i restaurangen som fick hörselskador iaf. 

Sen körde vi ett rejs på nedervåningen och fick med oss lite smått och gått. För lite om ni frågar mig för jag har egentligen väldigt mycket mer på min Köpa-på-IKEA-lista. J kommenterade ändå att jag har svart bälte i shopping när vi kom hem. Ja, nåt ska man ju va bra på. 

I kön till kassan var det lite sådär med humöret hos grabbarna som var trötta och började bli hungriga men de höll humöret uppe med lite tittut och bus med familjen bakom oss i kön. 
Sen hem till dukat bord. Båda grabbarna somnade i bilen & det var skönt att J fixat maten tills vi kom hem. Att åka själv med grabbarna var ju ingen utmaning, även om jag var lite lätt svettig ett par gånger, så det kan jag lätt göra om igen! 

Regnet öser ner här nu så kvällens planer på utefix fick ställas in. Jag hoppas regnet håller sig borta på söndag när vi ska ha kalas igen men det ser inte ut som det kommer bli så om man kollar väderleken nu. Håll en tumme är ni snälla.

Nu ska jag lägga upp fötterna i soffan en stund & sen förhoppningsvis komma i säng innan midnatt. Det har varit lite sisådär med det den sista tiden, dygnet har verkligen för få timmar för tillfället.

Utan prickar

Kategori: Allmänt

Hela våren, ja de senaste 2,5 månaderna i alla fall, har jag brottats med nässelutslag till och från. 

Det har varit outhärdligt emellanåt och jag vet inte hur mycket cortison jag stoppat i mig under tiden eller hur många läkarbesök jag gjort. 
Det här är inte första gången heller jag har de här problemen, första gången var för ungefär 11 år sedan. Sen har de kommit & gått med olika intervaller & vid olika tidpunkter på året. Så här länge har det dock aldrig hållt på tidigare & för första gången höll en läkare med om att jag borde göra en riktig utredning på det, även om man långt ifrån alltid hittar orsaken till utslagen. Skönt att bli tagen på allvar iaf för när hela magen & benen är täckta av utslag eller när halva ansiktet svullnar & det dessutom kliar nåt kopiöst då är det nåt som inte står rätt till.

Idag var det dags iaf. Både sjuksköterskan & läkaren gjorde ett fantastiskt gott intryck & de tog sig verkligen tid. Pricktestet visade dock ingenting. Gråbo, björk, två sorters kvalster, tre sorters mögel, timotej, hund, häst & katt testades. Lite nervöst för djuren såklart men tänkte på förhand att jag borde haft mer problem, mer konstant, om det var nåt av det jag reagerade på.
Så, några blodprover, ett förnyat recept på tabletter i förebyggande och sen hem. Förmodligen visar inte blodproverna nåt heller men lika bra att göra det grundligt. Hoppas att tabletterna ska få ordning på det här nu så jag slipper stoppa i mig mer cortison på ett bra tag. 

Och det känns ändå skönt att ha uteslutit alla de där eventuella allergierna även om det såklart hade vart skönt att få ett svar på vad det är som gör att utslagen kommer. Stress kanske? Inte helt ovanligt eller omöjligt, livet är rätt intensivt just nu. Det har dock inte varit det vid de tidigare tillfällena jag haft utslagen. 
Hur som är jag nöjd med att ha fått utredningen gjord, ha fått tabletter som verkar funka & ett fantastiskt bra bemötande och omhändertagande av sjukvården. Igen. 

Pricktest utan prickar - check!

Midsommar

Kategori: Vänner och familj

Midsommar i en bild

Kvällen innan midsommarafton cyklade jag en runda med hunden & passade på att plocka lite blommor. För är det midsommar ska det finnas kransar, även om de inte användes mer än till ett par halvtaskiga bilder. Det var inte populärt hos grabbarna med blommor i håret.


Vi hade en rätt stillsam förmiddag på aftonen även om det var en del att förbereda. Strax efter 14 anslöt vi till firandet i byn & fikade lite & köpte några lotter. Många dansade runt stången men W är för liten & L var inte det minsta sugen på att dansa. Lagom tills han mjuknade packade vi in oss i bilen och körde till nästa firande. 

På Ekeborg var det fullt i partytältet när vi kom. Barnen lekte och de vuxna förberedde sillen & den andra maten för fullt. Sen åt vi och hann både gunga och åka rutchkana innan himlen öppnade sig. Kaffe och tårta (vårt bidrag till knytkalaset) i togs och sen började barnfamiljerna droppa av. W fick sin välling senare än vanligt & somnade sen gott i vagnen. L åt sin vällning ännu senare och slukade ett avsnitt av Pippi innan vi packade in oss och åkte hem. Han skulle minsann inte sova & hade han fått välja hade vi inte kommit hem som vi gjorde.  Han skulle bara leka!
Hem kom vi iaf och det var skönt att det inte blev för sent. 

Midsommardagen och resten av Helene har varit stillsam.  Vi har hängt hemma och försökt få lite nödvändiga saker gjorda. De flesta på kvällstid efter att barnen somnat men jag han sätta en omgång  (en rejäl omgång!) flädersaft idag på förmiddagen.  

En vecka till sen är hela familjen lediga. Semester för oss allihop, det ska bli skönt & jag hoppas att vi ska hinna bocka av en massa på den där Att Göra-listan som annars bara tycks bli längre å längre. Och såklart hoppas jag att vi ska kunna få lite sol och värme, bad och mysiga utflykter också!

Hoppas ni haft en skön helg också! 

Jag blev nöjd med kransarna, synd att de inte användes bara.
Jordgubbstårta, jag älskar jordgubbstårta!