Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Vecka 28

Kategori: Allmänt, Gravid

Jag har ju inte skrivit så mycket om graviditeten och det har väl varit för att jag inte velat dela för mycket om ifall det inte skulle gå vägen.  Nu känns det dock som att om det inte skulle göra det så kan jag inte gömma och glömma ändå. Så då kan jag lika gärna vara öppen med det också och det kan ju vara kul att kunna gå tillbaka och titta bland inlägg om den här också senare, precis som med alla andra inlägg.

 

Igår gick vi in i vecka 28, 27+0 & på eftermiddagen var vi på föreläsning nummer två av tre på MVC. Den första gav mig ingenting tyckte jag inte men igår var det lite bättre. Smärtlindring och amning var ämnena. Jag tar till mig infon men har valt att inte göra en så stor grej av allt. Det visar sig där och då vad man vill ha och inte. Jag är öppen för det mesta men ganska trött på kreti och pletis goda råd och åsikter.

 

Idag på morgonen var vi hos BM igen.

Siffrorna löd:

Vikt: + 3 kg sen sist för 4 veckor sen, totalt 10,4 kg upp sedan inskrivningen.

Blodtryck: 115/60 jämfört med 110/60 sist.

SF-mått: 30, vilket är +4 cm sedan sist.

Filurens hjärtslag låg på 156 idag jämfört med 147 sist.

 

Allt bra med andra ord. Å jag vet att magen är stor. Tro mig, det har inte undgått mig heller. Sist sa BM till mig att hade hon inte vetat hade hon trott det var två. Det är det alltså inte. Den vill väl bara ha rejält med utrymme (som sin mamma?) å inte bo för trångt kanske?

 

Vi tar det mesta med ro än så länge och försöker att inte planera för mycket, det blir sällan som man tänkt sig ändå. =)

Kalasdags

Kategori: Allmänt, Livets goda

 

 
Igår hade vi kalas.

Vi var hos oss men det var mamma å jag som passade på att slå ihop våra födelsedagar.

Hon fyllde förra veckan & själv fyller jag idag.

Jag kan nästan säga som vanligt passade vi på å göra Smörgåstårta och de vart minst lika uppskattade som vanligt. Å vad mycket godare det är med hemmagjorda! Visst tar det lite tid och det är inte speciellt mycket billigare men så mycket godare. Å så får man ju precis vad man vill på!

 

Mamma hade gjort tårtan och jag hade några småkakor också. Alla var nöjda och glada, så även födelsedagskalasbarnen. Massa fina blommor, paket och en trevlig stund med de närmaste fick vi.

 
 

Idag började dagen med sång, paketöppning och frukost på sängen. Nu efter jobb blir det resterna av smörgåstårtan och sen ska vi mysa ner oss i soffan medans regnet fortsätter ösa ner utanför. En bra dag ändå!

 

Hejdå vintertid!

Kategori: På Sjölyckan, Vardagen

Sista dagen på vintertiden idag.

Från och med imorgon blir det ljusare på kvällarna. Som jag har längtat!

 

Det är verkligen våren som knackar på och sommarn är inte så långt borta den heller nu. Men först ska vi njuta av våren. Det är nog den bästa årstiden enligt mig. När allt dött får liv igen, när man kan känna solen värma sittandes mot en husvägg med en kopp gott kaffe i handen och när man äntligen får kasta av sig den tjocka jackan och kan klara sig men en tunnare eller varför inte bara en tröja? Jo, det här är min bästa årstid.

 

Helgen inleddes med en kort utflykt från jobbet för att beställa tapeten jag skrev om förra veckan. Vilken det blev tänker jag dock inte tala om än, det får ni se när vi sätter upp den. Men jag är nöjd med vilken valet föll på till slut i alla fall. Sen for jag tillbaka till jobbet, fick ett hastigt shoppingsug och gick inte en snabb vända på Vero Moda och Gina Tricot. Det finns knappt några kläder alls att välja på i stan för oss med mage men jag fick grymt bra hjälp på Vero Moda för någon månad sen och visst hittade jag två fina tröjor där denna gången också. Elastiska. Bra. Det betyder också att jag kommer att kunna ha dem senare i sommar också. På Gina hittade jag en klänning/tunika. Den är inte så mycket jag egentligen, mer än mönstret. Leopardmönstret. Å inte är den elastisk heller men jag tyckte om den, ni ska få se en dag.

Sen blev det en kort AW med kollegorna som drack bubbel och åt gott. Själv tog jag ett glas alkoholfritt vin innan jag svängde förbi affären och köpte med mig två stora räkmackor hem. Vi hann äta dem ihop med en öl och ett glas alkoholfritt bubbel för min del, innan jag slocknade i soffan. Så där kul är jag mest varje kväll för tillfället.

 

Idag känner jag mig i alla fall utvilad. Skönt för här ska städas och förberedas smörgåstårta inför imorgon. Någon fyller år en av de här sista dagarna i mars och de närmst sörjande kommer för en bit mat och tårta imon.