Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Fredagsmorgon

Kategori: Vardagen

Väggdekorationen i Ludwigs rum som blev klar igår. 

Trädet med mätstickan kommer från Panduro men eftersom djuren som

ingick där inte var vad jag tänkt så kompletterade vi med djur och de två

extra grenarna från Dekortorget. Å vi är nöjda, hoppas Ludwig blir det också!

 

Fredags morgon. Jag sitter framför Nyhetsmorgon med en gymmande och jollrande unge, en kopp kaffe och två sovande hundar vid mina fötter. Dagen kunde börjat sämre. Ändå har vi varit vakna i 3 timmar vid det här laget. Jocke är på äventyr och åkte igår kväll. Jag är alltså själv hemma med minimannen och alla djuren.

Inga problem men det är klart att det blir lite mer omständigt när man måste packa ner ungen i vagnen för att kunna gå ut med hundarna. Imorse somnade han gott och sov för första gången på länge en stund i vagnen efter att vi kom hem. Han brukar alltid vakna lagom tills vi passerar brevlådan när vi varit ute och gått, oavsett om det varit en lång eller kort runda. Det gjorde i alla fall att jag hann ge djuren mat och få en lugn stund med min frukost innan han vaknade.

Igår var första gången på föräldragruppen. Några saknades men det verkade vara ett glatt och trevligt gäng. Å även om jag nog var äldst där var majoriteten i alla fall i min ålder. Jag ska ge det en chans även om jag har liiiite svårt för det där att prata bajsblöjor och obefintlig sömn (kanske för att vi får sova och har fått göra det mest hela tiden). Jag kanske vänjer mig, eller gör jag inte det och då är det okej också!

 

En härlig fredag och en trevlig helg önskar vi er!

Paj på nygammalt sätt

Kategori: Fika & Efterrätt, Recept

Igår provade jag något nytt. Eller ett gammalt recept med en ny touch - plommonpaj!

Jag gjorde som jag brukar men skruvade lite och la till kardemumma. Jag gjorde dem i portionsformar men det funkar ju såklart att göra en stor paj istället. Såhär ungefär:

 

20-25 plommon

2 dl vetemjöl

3 dl havregryn

2 dl socker

100 gram smält smör

1 dl sirap

1 tsk vaniljpulver

0,5 tsk malen kardemumma

potatismjöl

 

Dela plommonen på mitten, plocka ur kärnorna och dela varje halva i två skivor. Lägg i formarna eller formen om du gör en stor en.

Blanda vetemjöl, havregryn, socker, smör, sirap, vaniljpulver (funkar säkert med vaniljsocker också) & kardemumman. Det ska absolut inte bli torrt utan kladdigt så blir det torrt, smält lite smör till och häll i!

Strö lite potatismjöl över plommonen och lägg degen över.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter. Pajerna ska få lite färg, plommonen ska bubbla och degen ska liksom smälta ut lite.

 

 

Servera ljumna med lättvispad grädde!

En dröm utanför dörren

Kategori: På Sjölyckan, Vallning

I söndags vaknade jag med vad som nästan kan beskrivas som en pirrande känsla. Jag kan tänka mig att det är ungefär samma känsla som när ens barn ska få träffa tomten eller när de fyller år. Nervöst, förväntansfullt och väldigt roligt. Att få se reaktionen.

 
Nu var det ju varken dags för tomte eller födelsedag i söndags och det var för hundarnas skull jag vaknade med den där pirrande känslan. Om de hade vetat när vi vaknade att de skulle få får under dagen hade de antagligen väckt oss redan tidigt. Å ja, vi har alltså får numera. Fem stycken alldeles egna flickor går här utanför dörren, bokstavligt talat. Tre tackor på 2 år som är till största delen suffolk och en liten del texel, de två andra är lamm som är renrasiga suffolk. Jag hoppas att vi får massor av skoj med de här och att de kommer göra ett bra jobb för att hålla betet runt huset i skick.
 
 
Hundarna? Jo då, de vart väldigt lyckliga och kunde knappt sova första kvällen. Så fort man reser sig eller går från ett rum till ett annat är de på benen för att inte missa om någon eventuellt skulle gå ut, då vill de definitivt följa med. De har inte fått valla på dem än, jag vill att tjejerna får lite tid på sig att komma till ro i sitt nya hem innan och så är det bra om de ätit ner gräset lite så man ser dem!