Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Sista hela veckan

Kategori: Allmänt

Så har jag klarat av den sista hela veckan som föräldraledig. På onsdag drar det igång med en mjukstart som heter duga. En dag jobbar jag denna veckan, nästa vecka blir det två, sen rullar det på. 

Det ska bli skönt att få träffa lite mer vuxna men såklart kommer det kännas konstigt att inte hänga med smågrabbarna lika mycket. De får ju däremot mer tid med sin pappa & det är ju definitivt en bra sak. 
Halvtid ett bra tag framöver känns bra och nu ska vi bara styra upp planeringen för sommaren också, lite semester kan man ju vara värd hur som!

Vi har haft en fin helg även om jag idag mest suttit vid datorn för att få klart mina jobbansökningar. Det var ju inte precis igår jag sökte jobb så det tog sin lilla tid, dessutom bråkade Word så jag var rätt irriterad där en stund. 
Kvällen avslutade jag med ett besök hos min fina födelsedagspingla och ett par koppar kaffe. Bra kväll!

Premiär för tv-tittande på nedervåningen, en stund på Wallander hann jag se medans jag betalade räkningarna. Skönt å ha det tråkiga överstökat.

Vad vill jag bli när jag blir stor?

Kategori: Tankar, Vardagen

Här sitter jag med mitt kaffe. Det är faktiskt varmt fortfarande. W äter mellanmål. Banan. Och rån. Vi är storförbrukare av smörgåsrån.

Det kom lite snö i morse. Precis när den gamla hade försvunnit. Men den nya är på väg bort nu också.  Blött och blåsigt är det ute. Vi ska snart ge oss ut på den dagliga promenaden. Ska bara fika färdigt först.

Tankarna snurrar på vad jag vill bli när jag blir stor. Å när är man stor. Snart 35 år men jag känner mig inte stor. När jag var barn var de som var 35 skitgamla. Men det är inte jag. Tiderna ändras. Eller är det bara så att vi inte ändras så mycket med tiden. 
En omorganisering på jobbet gör att min nuvarande tjänst inte kommer finnas kvar. Vi är ganska många som berörs av förändringen. Nya tjänster kommer och förmodligen kommer de flesta av de som söker få någon av dem. Om jag söker. Det kanske är dags att efter 15 år göra något annat. 15 år på samma företag innan man fyllt 35 är nog inte helt vanligt idag. Men vad vill jag bli när jag blir stor.
När jag var liten ville jag bli stridspilot. Å det hade ju vart bra. Då hade jag snart vart pensionär. Eller stans första ridande polis. Å det är ju inte för sent än. Även om det kanske inte känns lika aktuellt just nu.
Är jobbet bara ett jobb eller är jobbet något man ska leva för? Å vad vill jag jobba med. Eller vill jag fortsätta gå till samma arbetsplats i kanske 15 år till? Till de fantastiska kollegorna som gjort de där dagarna när jobbet inte känts så kul (som alla jobb gör ibland) till bra dagar ändå.
Jag vet inte än. Vi får se.

Vad vill du bli när du blir stor? 

Piffet

Kategori: Inredning

 
Jag skulle ta tag i det där piffet i vardagsrummet men jag har inte fått tummen ur. Än så länge bara står rummet där, nästan som innan. Vi är där lite mer på dagarna i alla fall. Golvyta är bra med två busiga grabbar.
Nu har jag åtminstone börjat titta på vad vi ska piffa med så när TVn snart är på plats är det väl bara att åka iväg med den stora plånboken och shoppa loss.