Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Insnöad på det oväntade

Kategori: Inredning, Prylar och pinaler, På Sjölyckan

Vardagsrummet här hemma väntar fortfarande på att bli klart.

Nu är det mest för att jag letar som en galning efter ett matbord som ska passa. De flesta är för långa, eller korta, och är de lagom i längd så är de för smala eller finns inte möjligheten att förlänga dem. Ett bord som är 220 långt och 100 brett hade vart perfekt. Om det finns möjlighet att förlänga det med, helst två iläggsskivor. Jag vill inte ha ett bord till som förlängs med tilläggsskivor på ändarna utan ett med iläggsskivor som liksom fälls in i mitten. Vitt ska det va & det borde ju vara enkelt att hitta men det är svårare än vad jag hade kunnat tro.

Sålänge rekar jag massor med annat till vardagsrummet och jag som annars inte är något fan av rosa har nu snöat in totalt på det. Tycker det blir en bra, och lagom mild, kontrast till det vita, svarta & gråa som dominerar annars. Ombonat liksom. 

Mattan sätter ganska stor prägel på rummet och just nu velar jag mellan de här två varianterna.  Båda kommer från Nylandersmattor.se & finns i både rosa & grått. Kanske är det dumt att välja rosa på en så stor del i inredningen som en matta? Vad tycker ni? Jag behöver synpunkter känner jag.

Stolar ska man ju ha också till matbordet. Klädda känns rätt i rummet men jag är lite orolig att de blir för stora och klumpiga. Särskilt när vi ska ha minst sex stycken vid bordet alltid. 

Den översta gillar jag bäst men frågan är om de blir för stora? Snygga är de iaf! 
Den andra känns lite mer vanlig. På gott eller ont är frågan. Här är jag iaf helt inne på grå klädsel med vita ben så det får bli så, frågan är bara vilken stol det ska bli. Det finns många att välja på. 

Sist ut är de här fina pallarna från Mio. Kärlek vid första ögonkastet! Återigen rosa, eller grått? De är i sammet och har förvaring under locket. Perfekt som avlastning, fotpall eller extra sittmöjlighet tänker jag. Det ligger dessutom en go rabattcheck här hemma och väntar på att bli använd så en, eller två sånna här kommer inhandlas ganska omgående. Vi har ju bara en soffa i vardagsrummet och jag tänker att en, eller två, pallar blir perfekt som detaljer och ger samtidigt fler sittplatser när det behövs. Dessutom tar de ingen direkt plats. Då är bara frågan om färgen.  Grått, eller rosa? Inom eller utanför min comfort-zon?Nu ska jag krypa ner och sova på saken, eller sakerna. Sjukt pepp iaf på att få klart i vardagsrummet men tänker att om det är färdigt till jul så är jag ändå nöjd. Särskilt med tanke på bordet då...

Sov gott ni fina!

KOMMENTARER:

 • Nina säger:
  2017-09-08 | 19:52:46

  Kul med nytt! :)

  Grått är tidlöst, men också lite trist. Kul att gå åt det puderrosa hållet och blanda upp med det grå? Som grå matstolar och rosa pallar och en rosa matta? Stolarna, jag hade lätt valt de lite mer ombonande i första bilden. De är verkligen hur fina som helst och jag tycker de ger ett ombonat, varmt och mysigt intryck. Tänk att sitta där på en långsittning med vännerna, god mat och dricka. Då passar de perfekt! <3 Har du kollat på bord på Chilli?

  Svar: Visst är det kul!
  Å vi har vänt fram och tillbaka på vad vi ska ha men det blir nog en rosa pall, grå stolar och grå matta. Mattan mest för att golvet går åt det brunröda... Så slänger vi in lite andra rosa detaljer sen också. Det blir nog bra. Å ja, jag har kollat borde precis överallt. Haha, i typ 6 månader. Men precis efter att jag publicerade det här inlägget fick jag syn på ett bord som numera står hemma & väntar på sin nya stolkompisar! Du ska få se! Kram
  Micha

Kommentera inlägget här: