Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Årets grödor

Kategori: I vår trädgård, På Sjölyckan

Jordgubbar från förrförra året i mängder! 
 
Det börjar bli dags att planera vad vi ska så i år.
 
Pallkragarna från förra året är fyllda med jordgubbsplantor. De åtta plantorna vi köpte förra året har förökat sig rejält och jag tror att abtalet plantor nu ligger runt 25. 
Ytterligare en, eller kanske två, pallkragar ska till och där tänker vi oss kryddor. Basilika, mynta, gräslök, rosmarin, dragon, persilja och dill. 
 
Trädgårdslandet som jag grävde i höstas har fått en kant och ska bara fyllas upp med lite näringsrik jord och kanske en eller annan hästbajs innan det vänds en gång till (det överlåter jag dock till nån annan...) & sen kan man så snart värmen blivit lite mer stadig börja så. 
Rabarber, potatis, rödbetor, morötter, rädisor, lök, sockerärtor och sallad såklart är tanken att vi ska ha. Men landet är stort så frågan är vad mer vi kan få plats med där. Har ni något odlingstips så dela gärna med er av det. Min önskan är att kunna odla gurkor på sikt men då behövs ett växthus och där är vi inte än. Broccoli ska man däremot kunna odla ute på land och den hemmaodlade är ju fantastiskt mycket godare än något man kan köpa i affär under skylten broccoli. Frågan är om den är svårodlad. Någon som vet?