Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Julen 2016

Kategori: Vänner och familj

Årets första tomte & kusinerna väntar i fönstret!

Så var julhelgen över. 

Vi började firandet i fredags när vi packade in oss och åkte till Skåne. En kaskadspya i bilen på vägen ner gjorde att tidsplanen som vi redan låg efter raserades totalt. Men, bilen klarade sig och efter en snabbvisit på KappAhl i Älmhult fick pojken nya kläder.
Mat, klappar och tomte sammanfattar dagen rätt bra. Som det ska vara. 
L var lite avvaktande mot tomten först men efter att kusinen vågat sig fram för att hämta paket gjorde även L det. Några paket senare var det inte så spännande längre så föräldrarna fick göra en insats för att öppna även hans paket. W öppnar ju inre direkt sina på egen hand än...
Vi blev omkörda av en ambulans på vägen hem och senare ståendes vid en trafikolycka en stund innan vi kunde fortsätta hemmåt i mörkret.

Julaftonen började med frukost och paketöppning för grabbarna. Sen tog jag med mig hunden på en långpromenad.  
På den tidiga eftermiddagen anlände vi till mina föräldrar till fots och strax därefter högg vi in på maten. Min mamma är grym på julmat (eller mat överhuvudtaget) och där finns det mesta och lite till på julbordet.
Lite Kalle, som barnen inte var det minsta intresserade av, och sen knackade tomten på även där. L hämtade sina paket själv men ville inte sitta i tomtens knä. Han vet vad han vill pojken! 
Kaffe med en massa goda tillbehör och sen stuvade vi in oss och alla klappar i bilen som pappa var så snäll och körde hem oss i. Vi hade inte ens med den godaste vilja kunnat ta oss hem med allt till fots. 
Kvällen avslutades med Tomten är far till alla barnen och oavsett vad jag tycker om den så är den jul iaf. 

Hoppas ni hade en fin julafton och helg också! 

Brysselkål sallad, en nyhet på mammas julbord!
Vad är julbordet utan skinkan?
Laxtårta & grönkålspaj! Mumsfillibums!
Så mycket gott!
Familjen ❤
Hämtar sin klapp hos tomten!
W gick lös på en av sina klappar och höll på att sätta en bit papper i halsen.

Jag är en dålig mor. Jag glömde kameran båda dagarna så det blev bara mobilbilder. Tyvärr många suddiga, små barn sitter sällan still och då är det svårt med en mobilkamera även om den är rätt bra annars.