Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Sjukstuga & Valborg - Hejdå april!

Kategori: Prylar och pinaler, Vardagen

Valborgsmässoafton har definitivt varit mer fartfylld än just i år.
Visserligen fick jag min dos av alkohol och sent i säng i fredags när vi hade AW med jobbet. Kvart över tre var jag i säng. Alldeles för sent när klockan ringer (dvs barnen vaknar) runt 06. J gjorde ändå en insats värd guld för mig så jag gick upp och tog ut hunden som satt med benen i kors för att inte kissa på sig, sen gick jag & la mig igen. Sov till 10. Så ofattbart skönt!
 
Båda grabbarna har i alla fall feber nu, L sedan igår och W fick under dagen idag, så vi har hängt hemma hela långa dagen. Tanken var att gå upp till grannarna, som haft öppen gård i helgen, & äta våfflor igår eller idag men det blev inget med det. Är det något jag ahr blivit betydligt mycket mer sparsam med sedan vi fick barn så är det planerandet. Särskilt planerande som innefattar en annan familj med barn. Det går liksom inte,  alltid är det någon unge som är sjuk. Haha! Nu hade vi planer idag, med just en sådan familj, men de fick såklart ställas in. det får bli grill- och lekdejt en annan gång helt enkelt.
 
Istället sitter vi framför en Wallander-film och är osociala. Men det är ändå skönt att det är ledigt för hela familjen imon.
Jag har planterat om jordgubbarna som haft en tillfällig plats sedan jag planterade dem för två år sedan. Nu ska vi bara köpa på oss några plantor till för de 18 vi har lär inte räcka till våra jordgubbsfrälsta barn i sommar. Vet ni förresten någonstans, inom en tiomilsradie, somdär det fortfarande finns självplockning på jordgubbar så hojta gärna till. Det hade varit en perfekt dagsutflykt för oss i sommar. Fika korg och solvarma jordgubbar direkt i landet kan ju knappast bli fel tänker  jag.
 
Jag tog en tur till GS i förmiddags. Målet var kuddar till vardagsrummet, tröjor till mig själv, jackor till ungarna & skor till W. Jag kom hem med skor till W och till J. J drog vinstlotten för till honom hade jag med mig ett par byxor hem också. Själv blev jag utan både kuddar och kläder. Bättre lycka en annanshoppingdag tänker jag & surfar vidare efter snygga kuddar. De här kommer från Åhléns och bilderna därför från ahlens.se.
 
April har inte varit någon månad jag kommer minnas med glädje så nu säger jag gladeligen tack och hej till henne och ett hjärtligt välkommen till sköna maj! Jag hoppas hon lever upp till sitt namn i år!