Flygartorsdagen & mina krutonger

Man blir trött av att hänga ute hela dagen, till och med Franz sov en stund i eftermiddags i skuggan.
Jag hade rätt många grejer som jag skulle velat bocka av under den lediga dagen idag. Jag skulle plantera och så, göra klart trädgårdslandet helt. Så blev det inte. Jag hann i alla fall få ner rabarberna i backen och tomatplantorna fick varsin hink att trivas i. Ungefär så långt kom jag. Sen sa kroppen stopp. Så efter lunchen blev det mest bara häng på en filt med L. Han hängdemed mig när jag planterade så iaf en av oss vixna kunde bocka av sina göromål för dagen. J fick både förrådet färdigmålat invändigt och nästan allt staket till fårens nya hage på plats. Skönt. Jag får försöka plantera och så det sista på lördag. Imorgon är det vanlig dag för oss, J jobbar, L ska simma och så är det ju fredag. Fredag är sällan fel!
Jag tänkte förresten ge ett av mina bästa tips för att pigga upp en sallad på ett enkelt sätt, det gick hem igår i kycklingsalladen och jag gjorde en annan variant idag, tonfisk & surimi, på sallad. I både hade jag krutonger. Så gott!
Ta vanligt rostbröd, formfranska eller vad du nu väljer att kalla det. Jag brukar räkna en skiva/person som salladen är till. Skär i små fyrkanter, stek på medelhög värme i rikligt med smör, rör ofta. Ta lite smör till, salta lite och ha på en liten puff med malen vitpeppar. Blanda väl och låt dem steka på lägre värme i ca 10 minuter. Ställ undan att svalna innan du blandar i dem i salladen. Så väldigt gott! Piggar upp vilken tråkig grönsallad som helst.

Tonfisk & surimisallad med krutonger - mums!