Äppelkaka
Kategori: Recept
Fika ska va gott! Och enkelt!
I alla fall om ni frågar mig.
Den här äppelkakan är lite knaprig och lite seg & så enkel att det inte går att misslyckas. Jag lovar!

Vispa 1 ägg och 2 dl socker pösigt.
Blanda ner 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 dl smält smör. Blanda!
Häll smeten i en smord pajform (en liten, ca 18 cm i diameter). Skala och klyfta 3 äpplen och lägg dem ovanpå smeten.
Grädda mitt i ugnen i 35 minuter på 185 grader.
Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller glass!
(Det går alldeles utmärkt att göra den dubbel om man har en större pajform, vanlig 24 cm i diameter t.ex men tänk då på att ta en med högre kanter så det inte bubblar över i ugnen! Å förläng tiden i ugnen med ca 5 minuter.)