Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Söndagsnöje eller inte

Kategori: Allmänt

När jag scrollade igenom Instagram fick jag se ungefär fem inlägg på rad som innehöll ordet söndagsnöje. Poppis ord en sån här blåsig och snöig söndag tydligen.


Vi började dagen med traditionsenlig Vasaloppsfrulle. Kidsen åt innan och sen åt J och jag under loppets gång. Jo ungarna petade i sig lite då också. Eller W åt lite medans L tryckte i sig ungefär en hel ask med vindruvor och nio av de elva jordgubbarna som rymdes i asken jag köpte häromdagen.  

Skön start och dagen har gått i samma stil efter frukosten också. Skönt för mig som är snorig & matt. Hoppas verkligen jag är piggare imon! 
I eftermiddags fick vi för att att göra verklighet av en plan vi (eller jag) haft ett tag. Ni vet alla miljoner teckningar som följer med hem från dagis. Vart gör man av dem? Vad gör ni med dem? Jag kan liksom inte slänga dem. Så jag skulle sätta dem i en pärm tänkte jag och då började jag med ett månadslöner Googlande efter en pärm som var lite rolig. Jag hittar ingen hur mycket jag än Googlar så istället letade vi fram en helt vanlig svart pärm å så fick ungen själv göra den personlig.  
Efter att J lagt en halvtimme på att leta upp färgerna som hamnat i förrådet målade L i ganska precis tre minuter. Sen tröttnade han och inte ens halva framsidan på pärmen hade fått färg. Jag hade sett nåt färgsprakande framför mig när jag kläckte idén men tydligen stämmer sällan tanke och verklighet. Så ungen fick måla med händerna. Då tog det två minuter till sen ville han inte mer. Jaja, det var bara att städa upp och tvätta barnet som hade ungefär lika mycket färg på sig som pärmen.  Söndagsnöje var det va!? Pärmen blev i alla fall personlig, det var ju målet med målandet.

Å ja, snön är tillbaka, jag hoppas den blir kortvarig för nu vill jag ha vår!

Kommentera inlägget här: