Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Snart två

Kategori: Lille L, Vänner och familj

Alldeles ny i den här världen ❤

Ikväll plockade vi bort sidan på L's säng. Han har sovit i spjälsängen tills nu. Mest för att det har varit smidigt för oss att veta vart vi har honom. Och för att vi ska slippa stänga grinden ner vid trappan. Katterna kryper under den men Franz kan inte gå mellan våningarna när grinden är stängd. Vi får se vart han väljer att sova, förmodligen uppe för han brukar börja sova uppe och sen gå ner och lägga sig vid någon av ytterdörrarna. 


När vi plockat bort sidan på sängen kröp den snart 2-åriga lille kille upp i sängen och drog täcket över sig. Jag fick tjata länge innan han ville komma upp för att borsta tänderna & ta på pyjamasen. Når det var dags för välling kom han själv på att han skulle äta den själv. Hittills har vi alltid gett honom men idag var tydligen dagen när han skulle börja äta den själv, på eget initiativ. 

Då, en glad ettåring!

Han som om bara en vecka fyller två år. Han som nyss föddes. Han har blivit så stor. Han pratar hål i huvudet på oss. Pratar tydligt och är en mästare på att snappa upp ord vi använder, även de mindre bra. Han som pratar i långa meningar och som själv ofta sätter ihop saker, som när jag sa att vi kunde hjälpas åt häromdagen. Då kontrade han med "Tillsammans mamma". Ja, vi gör det tillsammans. Han som är klok som en bok fast han inte är äldre. Han som själv ville ringa morfar idag men fick tunghäfta när morfar svarade. Han som är så fin med sin bror. Han som varje kväll ska klappa katten innan han går och lägger sig. Han som älskar att måla & rita. Tycker om alla möjliga fordon och redan kan skillnaden på sopbilen och andra lastbilar. Han som med bara lite hjälp redan räknar till 20! Han som trotsar och testar, har ett jäkla humör och som charmar oss många gånger varje dag med sina uttryck, sitt leende och sina onödigt långa ögonfransar.

Mammas lille rocker 🤘

På söndag blir det kalas & det ska bli så roligt att få ha ett riktigt kalas med alla nära, särskilt nu när han förstår så mycket mer än förra året. 

Lite sång och gitarrspel är aldrig fel!

Älskade lille L, vad ska det bli av dig? Vad det än blir älskar mamma & pappa dig oändligt, trots alla gråa hår du ger oss. 

Jordgubbsälskaren när han plockade de första jordgubbarna för året idag.
Kommentera inlägget här: