Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

När vi hälsade på Pippi

Kategori: Allmänt

I lördags packade vi in oss för att åka till Astrid Lindgrens Värld. Vi, mamma, pappa & kusin E. 

Jag har varit där några gånger riktigt vuxen ålder men då har det varit på fester eftersom en gammal barndomsvän till mig har jobbat där i många år. Jag såg verkligen framemot att få se parken som den ska vara, fylld med barn, antagligen var jag mest förväntansfull av oss alla. 

Resan gick kanon tills vi kom till Vimmerby, där var det tvärstopp & tog över en timme att ta sig från stora vägen in på området och parkera bilen. Tråkigt.
Vi började med att äta och sen gick vi loss på parkens alla fina miljöer. Pippi, Rasmussen på luffen, Bullerbyn, den lilla staden, Junibacken, fika, gungor, Katthult och sen tillbaka till Pippi igen. 
Barnen älskade att springa runt i de små husen och W var mestadels väldigt nöjd han också även om han till största delen var förpassas till vagnen eftersom han inte går än (men han tog dina första steg i tisdags så det är inte länge tills han också springer runt). L var helt paralyserad när vi såg föreställningen med Pippi och stod blixtstilla hela tiden, han ville inte sitta ner, och när de sjöng var han alldeles stum. Han som brukar både sjunga & dansa när man sjunger Pippisången. Mycket att ta in för de små!

Det blev glass och jordgubbar, Smakis å dricka, macka och Mer så sockerintaget var betydligt mycket högre än i vanliga fall. Kanske behövde de det för att orka för det var verkligen fullt ös hela eftermiddagen innan vi körde hemåt med sovande barn i bilen. 

En fantastisk dag (om man bortser från kön in då) & jag hoppas att vi snart kan åka dit igen. Antingen senare i höst eller till nästa år. För en Astrid-älskande morsa är det minst lika roligt som för barnen & ALV är verkligen ett toppenställe på alla sätt.

Kommentera inlägget här: