Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Midsommar

Kategori: Vänner och familj

Midsommar i en bild

Kvällen innan midsommarafton cyklade jag en runda med hunden & passade på att plocka lite blommor. För är det midsommar ska det finnas kransar, även om de inte användes mer än till ett par halvtaskiga bilder. Det var inte populärt hos grabbarna med blommor i håret.


Vi hade en rätt stillsam förmiddag på aftonen även om det var en del att förbereda. Strax efter 14 anslöt vi till firandet i byn & fikade lite & köpte några lotter. Många dansade runt stången men W är för liten & L var inte det minsta sugen på att dansa. Lagom tills han mjuknade packade vi in oss i bilen och körde till nästa firande. 

På Ekeborg var det fullt i partytältet när vi kom. Barnen lekte och de vuxna förberedde sillen & den andra maten för fullt. Sen åt vi och hann både gunga och åka rutchkana innan himlen öppnade sig. Kaffe och tårta (vårt bidrag till knytkalaset) i togs och sen började barnfamiljerna droppa av. W fick sin välling senare än vanligt & somnade sen gott i vagnen. L åt sin vällning ännu senare och slukade ett avsnitt av Pippi innan vi packade in oss och åkte hem. Han skulle minsann inte sova & hade han fått välja hade vi inte kommit hem som vi gjorde.  Han skulle bara leka!
Hem kom vi iaf och det var skönt att det inte blev för sent. 

Midsommardagen och resten av Helene har varit stillsam.  Vi har hängt hemma och försökt få lite nödvändiga saker gjorda. De flesta på kvällstid efter att barnen somnat men jag han sätta en omgång  (en rejäl omgång!) flädersaft idag på förmiddagen.  

En vecka till sen är hela familjen lediga. Semester för oss allihop, det ska bli skönt & jag hoppas att vi ska hinna bocka av en massa på den där Att Göra-listan som annars bara tycks bli längre å längre. Och såklart hoppas jag att vi ska kunna få lite sol och värme, bad och mysiga utflykter också!

Hoppas ni haft en skön helg också! 

Jag blev nöjd med kransarna, synd att de inte användes bara.
Jordgubbstårta, jag älskar jordgubbstårta!
Kommentera inlägget här: