Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

En himla massa projekt

Kategori: På Sjölyckan

Tro inte att det inte finns att göra bara för att man bor i ett nybyggt hus. Det gör det. Alldeles för mycket känns det som. Att Göra-listan blir liksom bara längre för varje år som går. Helt galet. 

Visserligen har vi valt att göra det mesta själva, precis som när vi byggde men ibland blir till och med jag lite stressad över att den där listan aldrig blir kortare. Bockar man av en kommer två nya grejer. Märkligt!

Att få tiden att räcka med två små grabbar är dessutom inte helt lätt & det är väl därför vi inte fått så väldigt mycket gjort de två somrarna som gått sedan vi flyttade in.
Första året la vi gräsmatta, satte kantsten och anlade trädgårdslandet. Förra året byggde vi (Läs J) altan och inredde förrådet. Viktiga grejer & det känns i alla fall bra att vi började med de där sakerna. 

Ikväll när vi äntligen kom ut för att måla lite igen (nej, målningen är inte klar...) då kom regnet. Typiskt, särskilt eftersom eftermiddagen och den tidiga kvällen bjöd på riktigt skön väder med sol och dryga 20 grader. 
Vi har några veckor till på oss i alla fall att bocka av några av de större grejerna på den där listan och den första, efter att få målningen klar då, är en veranda vid groventrén till tvättstugan. Det ska bli skönt att få den på plats, det tycker nog dörren också som är ganska hårt utsatt där i dagsläget och nu letar vi inspiration lite här å var samtidigt som J räknar och mäter för fullt. Det är han bra på! 

På lång sikt hoppas jag kunna få förverkliga drömmen om ett stort uterum, ett litet fårhus och en gärdesgård på framsidan. Bland annat. Listan är lång som sagt men det är väl lite det som är charmen också, att man ska kunna planera, längta och ändra sig om man kommer på bättre tankar med alla sina projekt. 


Å det är ju trots allt bara några år sedan det här bara var en kohage! 


Har ni några projekt i sommar? Lämna gärna en kommentar eller klicka bara på lilla hjärtat om ni gillar inlägget.

Kommentera inlägget här: