Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Nyåret

Kategori: Livets goda, Vänner och familj

Vi firade in det nya året med våra fina vänner Erika & Jon och deras Arvid.
Vi hade en supermysig kväll även om det såklart blir lite livat med tre kids under 3,5 år. Alla grabbarna höll humöret uppe och Arvid & L lekte fint ihop trots åldersskillnaden. W är mest en bisittare med tanke på att han inte är så gammal än men han är oftast nöjd bara han får vara med.
Förrätten blev en klassisk räkcocktail och efte den sa W godnatt och sov sedan gott hela kvällen.L åt brödet glatt och suttade lite på räkorna men har tyckte i alla fall att det var spännande att äta ur ett glas.
 
Lika klassisk blev varmrätten som var en ganska självklar oxfilé. Jag tycker att det är dyrt och köper sällan eller aldrig det annars men är det nyår så är det. Svensk såklart och för att framhäva det goda köttet stekte jag den bara lite i smör och kryddade med salt och peppar innan den åkte in i ugnen tills den hade fina 56 grader. Sen fick den vila en stund och blev sådär perfekt så den smälte i munnen. Till det en ny upplevelse med potatisbakelserna från Jennys matblogg. Vi körde på färskost med franska örter och toppade med riven prästost. Riktigt goda och vi kommer garanterat att göra dem igen, kanske med en annan färskost, det blir ju väldigt enkelt att variera dem på det sättet. En rödvinsås, serranochips, smörstekt sparris och ugnsbakade tomater fick bli tillbehören.
 
Innan L sa godnatt och somnade gott bjöds det på en lite raketfontän som varken smällde eller tjöt. perfekt för våra grabbar.
Vi andra högg i på efterrätten, vit chokladmousse med hallonsås. Riktigt god och den kommer vi definitivt att göra igen också. Enkelt och gott, precis som jag vill ha det. Arvid la beslag på Erikas och nog uppskattade han den eftersom han slickade glaset. Tacksamt!
 Sen knöt sig även han och vi vuxna fick en stund i soffan med lite prat och gotte innan klockan slog 12. Vi gick ut för att se fyrverkerierna som sköts runt om oss och vi har lite av första parkett när det gäller att se raketerna som folket i stan skjuter. I vår lilla by var det tyst och mörkt, det känsn skönt med tanke på alla djur att det inte skjuts något här även om våra djur inte bryr sig nämnvärt.
 
En fantastiskt trevlig kväll som tog vid med en god frukost med nybakade frallor och långfrukost igår på morgonen. Lite tidigare än vi vuxna hade önskat men så är livet med småbarn. Tack för ett fint avslut och början!
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: