Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Sockor, blod, organ & stamceller

Kategori: Allmänt

 

Ni har väl rockat sockorna idag? 

Det har vi! Såklart. 
Dock har vi alla i det här huset ganska tråkiga stunplådor. Eller främst jag & J. Jag lyckades iaf hitta en svart och en vit strumpa med mönster på, olika mönster. J har bara svarta strumpor men valde två olika iaf. Det syntes dock bara allra längst upp på strumporna att de var olika så han fick inte vara med på bild.
En liten sak för en bra sak. Tumme upp för att vi gillar & respekterar att vi alla är olika!
 
Några andra saker som är för en god sak har jag tagit tag i den senaste veckan. 
Jag har registrerat mig som blodgivare. Den 4 april får jag ge blod eftersom det då gått nio månader sedan jag var gravid. Jag har väntat på att få ge blod så jag ser verkligen framemot att kunna göra skillnad, på riktigt. 
Av bara farten registrerade jag mig för stamcellsdonation i Tobiasregistret. Idag kom topsarna och jag har nu topsat mig och svarskuvertet väntar bara på att läggas på lådan, det ska jag göra nästa gång jag passerar en postlåda.
Den sista saken var att jag registrerade mig för organdonation. Jag är för det och det vet alla mina närmaste men nu har jag på allvar tagit ställning. Det känns bra.
 
Framförallt känns det bra att göra alla de här sakerna eftersom jag absolut vill att jag eller min familj ska kunna få blod om vi behöver det, få ett nytt organ om det skulle bli nödvändigt eller stamceller om det hade blivit aktuellt. Framförallt känns det ännu mer viktigt när man har barn, iaf för mig. Händer det dem något vill jag inte att de ska dö för att någon inte tog ställning & anmälde sig så gör det du också!
Min åsikt är att vill du själv ta emot om det skulle bli nödvändigt ska du också vara beredd att ge. Tänk vilken fantastisk skillnad det kan göra för någon annan människa, deras barn, föräldrar eller syskon för att du gör det här. 
 
Vill du anmäla dig gör du det här, här och här. Gör det, det gör skillnad! 
 
 

KOMMENTARER:

 • Ika säger:
  2017-03-21 | 21:06:49
  Bloggadress: http://erikasblogg.se

  Åå tack för påminnelsen! Jag har fått hem kuvertet från Tobisregistret men la undan det för jag var sjuk just då och tänkte att man kanske inte skulle topsa då. Nu ska jag absolut göra det! Sätter påminnelse för att göra det imorgon :) Puss hjärtat!

  Svar: Ja det är så lätt att skjuta på framtiden men nu jäklar fick jag tummen ur. Bra att du också får det! Puss!
  Micha

Kommentera inlägget här: