Sjölyckan

Två små liv. En stark kärlek. Ett drömhus på plats. En näve hundhår. En nypa katthår. Några ulliga & en skvätt rock.

Det tar sig

Kategori: På Sjölyckan

Igår åkte våra gamla soffor. Om man kan säga gamla om dem när de var i princip oanvända. Det var iaf dem vi köpte när vi flyttade in i huset och inte skulle ha någon tv nere i vardagsrummet. Antalet gånger vi suttit där på de här två åren är ganska lätträknade.

Idag gjorde familjen en utflykt till Ikea och en ny soffa (som jag hoppas ska bli betydligt mycket mer använd) fick följa med hem. 
Det blev till slut en Stocksund med den mörkgrå Nolhaga klädseln och svarta ben. Vi valde 3,5-sitsen för att får så mycket sittyta som möjligt eftersom vi insåg att varken en hörnsoffa eller en med schäslong skulle bli optimalt i rummet. Något av de andra alternativen hade breda armstöd och skulle stulit yta utan att ge lika mycket sittyta så därför landade vi tillslut i en Stocksund ändå. Jag gillar den och har tittat på den länge så jag känner mig riktigt nöjd. Mannen var lite skeptisk innan men var nöjd när den väl var på plats. Skönt! 

Här hoppas jag att vi ska spendera många sköna kvällar framöver. Lite piff (läs: ganska mycket) ska såklart in och en tv på andra sidan spisen. Det kommer bli kanon och det här känns helt klart som en bra start för att vi faktiskt ska börja använda det där rummet.

Ikea med båda smågrabbarna var en spännande upplevelse.  Vi fikade direkt när vi kom dit. Sen gjorde vi varuhuset och W satt ju snällt i vagnen & flirtade bara med några av de andra kunderna. L däremot som inte hade någon vagnsplats (vi tog enkel Agnes med oss) for runt so  jag vet inte vad bland alla möbler och människor. J hade fullt upp med att springa efter honom. Det är tydligen en perfekt lekplats för en knappt två år gammal grabb med massor av spring i benen det där varuhuset. När vi var klara åt vi middag innan vi gjorde rätt för oss i kassan och åkte hem. 

Monteringen av soffan här hemma var en cirkus i världsklass med en 7 månaders mitt bland all kartong och plast och den tokiga storebrodern som for upp å ner i soffan som en jojo medans föräldrarna monterade och förmanade om vartannat. 
Livet med småbarn, jisses så energikrävande men oj så roligt ändå! 

KOMMENTARER:

  • Anna säger:
    2017-05-14 | 17:24:29

    Hej! Vi hittade ert hus när vi sökte på fönster och dörrar i gammal stil. Vi undrar om ni är nöjda med era dörrar? Vi funderar på att beställa ifrån dem ni använde just med dörrar. Hör gärna av dig! Ha en fin dag :)

    Svar: Hej, Ja vi är nöjda med dörrarna. Då, när vi beställde, ingick ingen plåt för avrinning av vatten så där har vi en speciallösning, kanske är det åtgärdat nu. Å ska ni ha altandörrar så kolla ang. lås på dem. Annars nöjda, absolut! Väldigt mycket dörr för pengarna! Mvh Micha
    Micha

Kommentera inlägget här: